Az utazás folytatódik tovább, kalandoraink sorra pipálhatják ki a már látogatott országok listáját. Az út továbbra is majdnem olyan sok izgalmat rejt, mint egy gyros a nyugati aluljáróban, ám itt azért nagyobb a tétje egy rossz lépésnek. Pisilésre nem sok idő maradt az "autópálya" mentén, így majdnem le is maradtak a továbbinduló buszról, szerencsére Ricsi a lasszójával elkapta még a vonóhorgot.

 

 

 

 

 

 

Skopje városába talán betörni látszik a nyugati kapitalizmus, legalább is a tőke mindenképpen, mivel minden sarkon egy építkezésbe botlanak utazóink. Sebaj, egy frissen szerzett holland ismerőssel az oldalukon bátran vágtak neki az éjszakának - persze a kötelező melós sisakkal a fejükön.

Az éjszaka során sikerült egy RATM Tribue Band koncertre eljutni, így a feszültség  levezetésére alkalom nyílt egy jó kis pogózás keretein belül. Másnap ismét utazás, a kicsiny kis Koszovót néhány óra alatt át is szelték, majd újra Albániába érkeztek vissza. (Lásd a térképet.) A kikötő faluban (Fierzë) minden utazóra jut egy lakos, és nem azért mert több ezer turista téved erre. Nem sok a látnivaló, inkább szellem-bunyózni lehet a kocsmában, de a bunkerek ismét jó fotózkodási lehetőséget biztosítanak.

Aug 6 22:30
Skopjeba menet majdnem elhagyott a busz a benzinquton, de Ricsi megállította és ideertunk. Osszehaverkodtunk 1 holland sraccal, vele vagunk bele az ejszakaba, az építkezések varosaba - tényleg kitehetnek az underground constructiont a városban alá.

Aug 7 20;16
"Tegnap egy arccal atkeveredtunk egy ratm tribute band koncertre! Ma atutaztunk egész koszovot, estére ismét Albániában értünk egy isten háta mögötti faluba (fierze). Ahonnan reggel 6kor indul a hajonk! Igazi szellemfalu, talán ha20 ember lakik itt, viszont lehet pózolni bunkerrel!"


Címkék: busz bunker koszovo benzinkut skopje

A bejegyzés trackback címe:

https://balkanfanatik.blog.hu/api/trackback/id/tr713154584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása